Hoe werkt het?

Een crowdfunding actie starten. Hoe werkt het?

Wat is Crowdfunding?

Crowdfunding betekent zoveel als 'Geld binnenhalen via het grote publiek'. Je enthousiasmeert zoveel mogelijk mensen voor je crowdfunding campagne en vraagt hen geld daarin te steken. Crowdfund platforms winnen nog jaarlijks gigantisch aan populariteit, met name crowdfunding voor maatschappelijke initiatieven.

Onze online tool om je campagne te starten hebben wij al volledig voor u ingericht. Makkelijker kan het niet en geen addertjes onder het gras. BrainTrainerPlus™ vraagt geen percentages van de investeringen, de campagne tool is volledig gratis. Sterker! bij het starten van een campagne is de eerste donatie van BrainTrainerPlus™ ter waarde van € 100,-.

Waarom kiezen voor Crowdfunding?

U heeft financiering nodig voor het aanschaffen van een BrainTrainerPlus™ en crowdfunding is een kansrijk instrument om dit initiatief te realiseren. Crowdfunding is voor 'geldschieters' laagdrempelig, zij kunnen al vanaf een paar euro instappen. Met Crowdfunding ontstaat een speciale band tussen u en de mensen die er geld in steken. Zij worden trouwe fans en ambassadeurs. De criteria van het platform zijn duidelijk en werken meestal snel.

Wat kunt u doen?

Op deze site maakt u een campagne aan, u kunt zelf de hoogte van het bedrag kiezen; afhankelijk van hoeveel middelen u zelf aanwendt voor de aanschaf van een BrainTrainerPlus™. De actie is standaard gericht op het aanschaffen van 1 BrainTrainerPlus™ machine en de campagne loopt drie maanden. Is in die periode het volledige bedrag bijeengebracht? Dan is de actie geslaagd en wordt de BrainTrainerPlus uit naam van alle donateurs feestelijk aan u overhandigd. Mocht het streefbedrag niet gehaald worden binnen de gestelde tijd dan wordt het opgehaalde bedrag geschonken aan de activiteitenpot van uw instelling.

Waar moet ik op letten?

Geld regelen kost tijd en dat geldt ook voor crowdfunding. Het is een hele klus om uw campagne voor te bereiden. Bepaal eerst hoevéél geld u precies wilt ophalen met de campagne en stel een plan op. Zorg voor een goede pitch - een kort en krachtig verhaal over het bedrijf of je plan - met tekst, beelden en/of video; daarmee kunt u mensen voor uw plan interesseren. Mobiliseer uw netwerk; voordat de campagne van start gaat, vertelt u zoveel mogelijk bekenden (bijvoorbeeld familieleden van de bewoners, collega's, vrijwilligers etc.), waar u geld voor nodig hebt. Zo krijgt u alvast ambassadeurs voor uw plan. Bepaal de datum dat uw campagne online gaat en zet Social (Media) in; FaceBook, LinkedIn,Twitter, Instagram, de website, je nieuwsbrief etc. Denk ook aan het informeren van de - plaatselijke - media (krant, radio, ziekenhuisomroep, online nieuwssites) en benader uw directe netwerk per mail.

De crowdfunding campagne is online

De campagne tijd is ingegaan! Gebruik ieder moment om mensen over uw campagne te vertellen, zowel online als offline. Laat zien dat u er helemaal voor gaat. Volg via uw eigen (beveiligde) pagina van wie en hoeveel gelden er binnenkomen en houd uw ambassadeurs op de hoogte. Als het goed is heeft u aan het einde van de campagne het doelbedrag bij elkaar verzameld. Houd ook nu weldoeners en de media op de hoogte van het succes van de campagne en het bereikte doel. U kunt bijvoorbeeld een aandachts- of fotomoment organiseren rondom het overhandigen van de BrainTrainerPlus™.

Nog leuker kunnen wij het niet maken

Hoewel het niet snel zal voorkomen met de bedragen die gemoeid zijn met de aanschaf van een BrainTrainerPlus™, bestaan er belastingregels over donaties en schenkingen. Laat u daarom hierover informeren door de Belastingdienst.

Waarom nog langer wachten?

Al tijden staat de BrainTrainerPlus™ op het verlanglijstje van jullie verpleegtehuis, dagbesteding of huiskamer. Leuke en waardevolle momenten samen beleven met bewoners en bezoekers. Helaas is er de komende jaren geen budget beschikbaar voor aanschaf van deze materialen en zijn donaties van andere weldoeners al aan andere noodzakelijkheden besteed. Start vandaag nog met een campagne!

Voor meer informatie 010-4151200 of info@btp.nl.